MERLIN - párásító berendezés mikroporlasztással

 

    MERLIN MICRO DROP SYSTEM magasnyomással

MD modul
A MERLIN magasnyomású porlasztásos elven működő párásító rendszerben a szűrőrendszerekben megtisztított, és vízlágyítóval 0° dH –ra lágyított ivóvizet egy speciális olajmentes magasnyomású szivattyúval 60 bar nyomáson vezetik porlasztóegységekbe vezetik.
A szabadalmaztatott porlasztófejek - melyek gyűrűformában helyezkednek el a párásító egység felső részén – a vizet magasnyomás alatt szétporlasztják, és a környezeti levegőbe fújják. Az ezáltal keletkező mikroszkópikusan kis vízcseppek milliói, 10-15 mikron mérettel folyamatosan bekerülnek a belső légtérbe. Eközben egy speciálisan kifejlesztett párásító modul szívja be a belső tér meleg levegőjét, ezáltal is meggyorsítva a párásítás folyamatát, és biztosítva az egyenletesebb páraeloszlást.
A moduláris beépítési mód lehetővé teszi a berendezés rugalmas alkalmazkodását a különböző követelményeknek megfelelően, illetve a későbbi fejlesztésnek is teret enged.
Az optimális egyensúlyi nedvesség eléréséhez, és a gyakran fellépő hőrétegződés csökkentéséhez a porlasztóegységeket támogatja a beépített radiálventilátor, amely folyamatosan működik, függetlenül a porlasztástól.

Előnyök:

Egyenletes belső légnedvesség
Nagyértékű termékek megóvása
Alacsonyabb porképződés
Kisebb elektrosztatika
Minőségmegőrzés
Alacsonyabb energiafelhasználás
Egészséges teremklíma


 

    IQ mikro-porlasztásos párásító berendezés sűrített levegővel

Különösen a lakkozás, festés területének ideális párásító berendezése a gazdaságos MERLIN IQ mikro-porlasztásos párásító berendezés. Egyszerű, moduláris felépítése lehetővé teszi a házilagos felszerelést, szerelhető falra, mennyezetre, max. 4 db un. „Quick-Change” (gyorsan cserélhető) rendszerű Micro-Jet porlasztófejjel.
A berendezés tartalmazza a nyomásszabályzót, manométert, és a mágnesszelepkészletet, egyszerűen kapcsolható a víz- és sűrítettlevegő vezetékre. A párásítás szabályozható egy beépített szobahygrosztáton keresztül 30-100 % relatív nedvességtartalom tartományon belül.
Az egyedi porlasztófej-kialakítás garantálja a legfinomabb porlasztást az egész munkaterületen.
A két fajta Mikro-Jet porlasztófej lehetőséget ad a porlasztás finomságának meghatározásához az alábbiak szerint (az adatok porlasztófejenként értendők) :
Teljesítmény Sűrített levegő felhasználás Aerosolméret
Mikro-Jet 04-D (barna) fej 4 l/h 55 Nl/min (4,8 bar-on) 12 Mikron
Micro-Jet 04-S (fekete) fej 3 l/h 55 Nl/min (5 bar-on) 7,5 Mikron
Vissza az előző oldalhoz
Vissza a kezdőlapra
Fel az oldal tetejére